Sýrová roláda
6 porcí, 1 hodina, 100 g = 312 kcal
Suroviny:
• 300 g eidamské cihly
• 100 g taveného sýra
• 100 g másla
• Mletá sladká paprika
• 1 sterilovaná okurka
• 100 g sterilované kapie
• 100 g šunky od kosti nakrájené na tenké plátky
Postup:
Vhodné pro celiakii. Eidamský sýr vložíme do mikrotenového sáčku, který pevně zavážeme, aby se do něj nedostala voda, a ve vroucí vodě vaříme 15 minut. Horký sýr dáme na alobal o rozměru 29 x 40 cm a rozválíme na obdélník. Tavený sýr, máslo a mletou papriku vymícháme do pěny a nastříkáme na vychladlý sýr. Poklademe okurkou nakrájenou na plátky, kapií nakrájenou na nudličky a plátky šunky. Pevně svineme do rolády, zabalíme do alobalu a dáme na několik hodin do chladničky ztuhnout. Podáváme nakrájenou na plátky s čerstvou zeleninou.
Vhodné pro celiakii